Linux för nybörjare och avancerade användare med de bästa Linux-distributionerna

Bästa Linux-distributionerna 2024

Vi listar de bästa Linux-distributionerna för att underlätta ditt val, utifrån dina behov, oavsett om du är nybörjare eller avancerad användare.

Linux-distributioner kommer i alla format och storlekar. Bokstavligt talat. Från mikroskopiska som väger in på strax över 100 MB som får plats på de flesta lagrinsmedier till giganter på 4 GB och mer därtill som kräver sin hårdvara i alla former.

Utöver de stora namnen som är framtagna för att vara tilltalande för ett brett spektrum av användare och som går att anpassa utifrån individuella behov så finns en hel rad specialiserade distributioner som är framtagna för specifika behov.

Byter du från Windows? Det finns en distribution som löser det enkelt. Kvaddade en Windows-uppdatering din bootloader? Det finns en distribution som löser det snabbt och smidigt. Vill du återuppliva en gammal datar? Sätta upp en hembyggd NAS? Köra en egen brandvägg som ska skydda ditt nätverk? Kanske dra igång en server för kontoret?

Oavsett behov, så finns det en distribution som kommer passa dig.

I den här guiden så kikar vi på några av de bästa Linux-distributionerna 2024. Vi utforskar de bästa alternativen för en rad olika behov och går igenom hur lättanvända de är, hur mycket lagringsutrymme de kräver och hur det är med kompatiblitet med appar och mycket mer därtill.

Läs vidare för att hitta den perfekta Linux-distributionen för just dig. Artikeln finns här på Techradar.com