Webbdesign

Vad vi gör som webbyrå!

Vi är ju inte en stor webbyrå med en massa byråkrati och konstiga beslutsbanor.
Nej, rakt på sak, direkt med kunden. En webbyrå utanför Hässleholm som levererar vad kunden beställer.

Thurn Data multiple devices

Webbsidor skall vara enkelt för kunden att underhålla, det är därför vi använder WordPress världens mest spridda CMS verktyg. Kan man använda en ordbehandlare, så kan man underhålla sin webbsida.

Vid leveransen av sidan så sitter vi ner med kunden ca. 1 timme (det ingår i kostnaden) och går igenom hur det fungerar och hur man gör.

Vill man ha en webbshop så fixar vi det också. En av de mest använda är WooCommerce, som är gratis i grundutförande. Men likt WordPress så finns det en massa plugins för olika funktioner här också. Allt för att du ska kunna öka din försäljning.

Vad är webbdesign?

Många tror och tänker att en webbyrå bara gör en hemsida och sen är det klart. Men sanningen är att det mesta arbetet görs innan som webbdesign, och ligger till grund för en webbplats som skall fungerar för ett företag i många år framöver. Definitionen på Wikipedia är:webbdesign
Webbdesign avser hantverket att ge en webbplats en grundläggande grafisk design som oftast styrs av märkspråk. Till det hör att bestämma storlekar på och placering av ytor, typografi, färgskalor, manér eller stil för bilder, ikoner, logotyper och andra grafiska element.
Vi arbetar inte utifrån en bestämd filosofi, utan blandar från flera olika beroende på projekt. Men som grund står de tre designerna: grafisk-, information- och interaktiv design.
Grafisk design är vad besökaren vill se och tycker om. Informationsdesign är vad besökaren kan hitta och förstå. Interaktiv design är vad vi vill att besökaren ska göra eller handla.

 

Vad gör Ni då?

webbdesign wireframeFörst måste vi förstå vad Ni som företag gör, och vad Ni vill nå ut med via Er webbplats. Genom ha täta utbyten av information med Er av Ert mål så diskuterar vi fram en webbdesign och funktion för Er webbplats, precis så som Ni vill ha den.
Vi diskuterar allt från domäner, mail och webbhotell till färg, form och struktur. Allt detta ligger senare till grund för en solid webbplats.
Vissa vill bara ha en presentation av företaget med en kontaktyta. Medan andra vill ha med produkter till försäljning, bokning av event eller intranäts portal.
Vad man än bestämmer sig för, så gör vi alla webbplatser responsiva redan från början när vi startar med Er webbdesign.

Men behöver man verkligen en webbyrå och webbdesign?

Givetvis inte. Har man tid och kunnande för att skapa en egen webbplats, så klarar man sig utan så klart. Men det finns de som verkligen skulle behöva ta kontakt med en webbyrå som kan webbdesign, för att få utseende och struktur på sin webbplats. Här är ett avskräckande exempel, klassat som en av världens fulaste webbplatser.
Men vill man verkligen ha en webbplats som känns som Ert företag, så behöver Ni webbdesign för att nå dit.

Vad kostar det att använda en webbyrå?

När vi är överens om webbdesignen och alla funktioner som Ni vill ha, kan vi lämna ett fast pris till Er. Sen startar webbutvecklingen, d.v.s. vi sätter igång med att skapa och programmera Er webbplats.
Vi är inte stora och har inte en massa omkostnader, det gör att vi har bra priser. Andra webbyråer har flotta byggnader med en massa folk, vilket gör att de måste ta mycket betalt.

Hur går vi vidare med er webbyrå?

Vi kan börja med att ta kontakt via mail och telefon. Känns det bra för Er så kan vi komma på ett kundbesök.
Vår placeringen utanför Hässleholm gör att vi har maximalt en timmes färd till Malmö, Lund, Ystad, Simrishamn, Kristianstad, Sölvesborg, Bromölla, Karlshamn, Broby, Osby, Älmhult, Örkelljunga, Halmstad, Laholm, Ängelholm, Klippan, Perstorp, och Helsingborg, jag tror Ni förstår hur centralt det ligger för att kunna göra kundbesök.
Känns det också bra jobbar vi vidare på en webbplats enligt Ert önskemål.