En majoritet av företagen planerar att anställa folk med kompetens inom öppen källkod, visar en undersökning. Extra meriterande är kunskap om devops och öppna infrastrukturlösningar.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Kärnverksamhet

Kärnverksamhet

Två tredjedelar av företagen och myndigheterna i en stor undersökning planerar att öka antalet rekryteringar av specialister på öppen källkod i högre utsträckning än av dem med andra specialiseringar. Det framgår av den färska rapporten 2016 Open Source Jobs Report som gjorts av karriärtjänsten Dice och Linux Foundation.

59 procent av cheferna som deltar i undersökning säger att de har definitiva planer på att anställa personal med kompetens om öppen källkod.

Och de goda nyheterna sträcker sig även till dem som redan har anställningar med inriktning på öppen källkod. Fyra av fem chefer i undersökningen säger att de har vidtagit åtgärder för att behålla anställda med kompetens om öppen källkod. 44 procent har höjt löner och 43 procent förbättrat möjligheterna att arbeta flexibelt, till exempel från hemmet.

Läs mer på CS…[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]